maanantai 16. syyskuuta 2013

Tuulta päin!

Tänään Tigrun kanssa karmeassa tuulessa kentällä. Tigru oli jo tallissa ihan hermoraunio, se oli just kengitetty ja ollut pitkään sisällä yksin, ja veteli pukkilaukkaa uudessa isossa karsinassaan sillä välin kun harjauksen jälkeen hain kamat :D Mistään ei siis ensin meinannut tulla mitään kun äskenmainitun lisäksi myös tuuli kovaa ja joku oli vielä maalaamassa kentän aitaa ja oli tuonut kärryn maalaustarvikkeita varten portin viereen! Yritin ensin hyvällä, mutta kun vaihtoehdot oli pohkeen takana matelu tai jousenjännekytistys, niin laitoin kentän tyynesti puoliksi ja ihan saksalaiseen tyyliin kieltäydyin kaikista tekosyistä ja pistin ponihepan töihin.

Aloitin ensin käynnissä tekemällä pari pysähdystä ja sen jälkeen voltin jokaiseen kulmaan, että sain T:n ohjan ja pohkeen väliin, kuuntelemaan apuja ja menemään sinne minne minä haluan keskittyen asettumiseen ja taipumiseen eikä tuuleen ja muihin mörköihin. Peitsi oli myös ihan totaalisen kielletty askellaji, tänään oikeen erityisesti pidin huolta siitä että käynnissä oli tasan neljä tahtia, samoin ulkolapa oikeassa kierroksessa oli erityistarkkailussa.

Ravissa jatkoin samaa keventäen, välillä pitkillä sivuilla myös temponvaihteluita tehden. Tässä kohtaa Tigru alkoi olemaan jo hyvä, vaikka välillä piti vähän laskea selkää ja pyöritellä silmiä ihan vaan kokeeksi. Laukassa tein alkuun muutamia ympyröitä, kun siinä taas jänniteltiin ja purtiin kiinni kuolaimeen aluksi, nostot oli ongelmallisia ja laukka meni helposti rikki. Kuitenkin sitten lopunviimein tuli hyvääkin laukkaa, ja pääsin tekemään siinäkin niitä voltteja ja ratsastamaan, vaikka varsinaisesta säätelystä ei kyllä voinut tänään puhua.

Loppuraveissa Tigru venytti kyllä eteen ja alas hyvinkin hartaasti, ja oli hionnut yllättävän paljon, eli töitä senkin tuli tehtyä. Tyytyväisiä oltiin molemmat sitten kuitenkin päivän saldoon, vaikka alkuun vähän mietin, että mitähän tästä taas tulee..

Rela pöljä poniheppa tallissa jälkeenpäin. Onneksi kaulassa on oikeasti enemmän lihasta, mitä kuvassa näyttää..

Torstaina jatketaan harjoituksia, mahdollisesti jopa Piuden johdolla :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti