keskiviikko 29. heinäkuuta 2015

Ääni hiljaisuudessa

Noin sadan vuoden blogihiljaisuus takana. Työt on haitanneet harrastuksia ja harrastukset puolestaan netissähengailua. Harmi sinänsä, sillä eilistä lukuunottamatta ratsastelu on mennyt vähintäänkin ihan ok:sti, usein hyvin ja pari kertaa jopa ihan superisti.

Ratsastanut olen edelleen enimmäkseen Nelsonia ja Cyraa, Cyraa pääsääntöisesti itsenäisesti, Nepaa tunneilla ja vähän keskenänikin. Sen lisäksi kiipesin myös maanantaiaamuna ihan itsekseni Sallyn selkään. Ravissa ongelmat olivat massiivisia, kun Sallyn askel nyt ihan vähän eroaa matalarakenteisemmasta Cyrasta ja varsinkin puolet pienemmästä Nelsonista. Laukassa kuitenkin oli kivaa ja hyvää ja helppoa, ja vaikkei suoritus mitenkään loisto ollutkaan, niin ihan mukava fiilis jäi.

Cyran kanssa on ollut aika vaihtelevaa. Välillä se on ihan superhyvä ja se menee vaikka mihin solmuun, kun taas eilen se ei halunnut liikkua ollenkaan eteenpäin ja vaan painoi etupainoisena kädelle ja kompuroi omiin jalkoihinsakin. Hirveästi positiiviseen suuntaan kuitenkin alkukeväästä on menty, ja asiat on pääsääntöisesti paljon helpompia jo lähtökohtaisestikin. Varsinkin laukka ja laukannostot on parantuneet ihan valovuodella. Laukka nousee useimmiten jopa ravista pienestäkin pyynnöstä ja on ihan ratsastettavissa, ei niin että ensin ajellaan puoli kierrosta ja koitetaan ajautua laukkaan jotta voi siellä sitten yrittää määrätä suuntaa hevosen haldatessa vauhtia ja oho tää putos munaraville.

Nelsonin kanssa olen itsekseni mennessäni lähinnä humputellut menemään matalalla vaatimustasolla ja usein ihan ilman satulaakin, mutta tunneilla ollaan tehty paljon töitä. Enää ei vaihto-ongelmia ole edes joka kerta, olen siis paljon suoremmassa kuin aiemmin. Edelleen toivon kädelleni enemmän vakautta ja nopeutta, mutta ehkä se tästä vielä joskus. Tyytyväinen olen kyllä ollut omaan suoritukseeni tämän superherkän ponin kanssa.

Jos taas pikkuhiljaa aktivoituisi päivittämään tätäkin pikkuhiljaa, niin pysyisi paremmin perillä omasta kehityksestään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti