maanantai 6. huhtikuuta 2015

Paluu normimeininkiin, aka bad riding part 255235488

Viime viikon ratsastukset oli BMW:n maahantuojan termeillä "hetkellinen laatupoikkeama". Selkäni on ollut taas niin jumissa ettei mistään ole tahtonut tulla mitään, ja päällimmäisenä on ollut vain paha mieli oman ratsastuksen laaduttomuudesta. Kaukana ollaan viime keväästä, kun vain suurinpiirtein istuin selkään ja hevonen kuin hevonen lähes tanssi allani.

Maanantain puolitunnista ei ole paljon sanottavaa. Räntäsade oli niin rankka, että mentiin tosiaan vain hetki. En pudonnut, ja hevonen liikkui haluamassani askellajissa suurinpiirtein sitä reittiä mitä pyysin. Hyvä näin, sillä suojalaseissa ei ollut pyyhkimiä, ja ajatuksen laukasta hylkäsin ihan kokonaan. Näkemättömyys aiheutti jännitystä, ja tästä lienee turha jatkaa lisää.

Perjantaina menin Nelsonilla. Tehtiin temponmuutoksia, ja ratsu oli ajoittain jopa vähän kelvollinen. Ei mikään superhyvä, mutta avuilla. Oma kehonhallintani oli surkeaa, ongelmatilanteissa putosin vasemmalle ja oikea laukka meinasi koko ajan vaihtua vasemmaksi. Iltatalli oli kuitenkin mukava tehdä, ja jäinkin talli- ja koiravahdiksi yön yli. Aamulla olisi nukuttanut, mutta kyllä heinää rouskuttavat hevoset olivat silti mukava herätys!

Eilen kävin Cyralla. Tavoitteena oli ratsastella kavalettien yli, mutta koska ratsastin huonosti, jäin tekemään ravi-käyntisiirtymisiä ja mennen kavalettien yli vain suunnanvaihdoksissa. C kytisteli kovasti asioita ja oli pinkeänä, ja vaikka sain sen ajoittain paremmaksi, kyllä kantava teema oli se että ratsasta hevonen huonommaksi mitä se oli aloittaessasi. Vasemmassa kierroksessa asiat sujuivat jotenkuten, mutta oikea kierros, voi hyvää päivää. Ulkoavut oli hukassa, sisäohja teki töitä koko ajan, kädet oli jäykät ja jalat veivasi omia reittejään. Hevonen onneksi reagoi avuille hyvin sen minkä niitä ymmärsi, ja liikkui ihan kohtuukivasti eteenpäin eikä ollut kuin liimaa kavioissa. Pitää varmaan lopettaa bloggaaminen, kun eilisen ratsastus lähinnä vaan vituttaa... Päätöksestä ratsastaa hyvin ei tällä viikolla ole ollut hyötyä.

Näin valoisaa oli jo kuitenkin kahdeksan jälkeen tehdä iltatallia!


Ensi viikolle on luvassa paljon venyttelyä, josko se auttaisi. Pitää myös oikeasti varata joku osteopaatti, kun tuntuu että oma asento on jo rangassa väärä. Nikamalukkoja ei mikään venyttely aukaise :/

1 kommentti:

  1. Osteopaatille meinasin minäkin mennä, fyssarin suosituksesta. Saapa nähdä onko siitä apua.. Oletko koskaan käynyt? Jumppaliikkeet on täällä "aloitettu" (lue: tein kerran) saapa nähä auttaisiko edes vähäsen.

    VastaaPoista