perjantai 22. marraskuuta 2013

Letkeys jatkuu, tai ei jatku. Jatkui se!

Keskiviikkona ratsastin normaaliin tapaan oman tuntini Cyralla. Jatkettiin samalla kaavalla harjoitusta kuin maanantainakin, aloittaen vain vasta-asetuksella ulospäin. Edelleenkin oikea oli ihan valtavasti vaikeampi suunta, enkä meinannut saada sieltä ulos koko tunnin aikana sitäkään vähää, mitä toissapäivänä.

Jossain vaiheessa joku ahaa-elämys tulikin (kun kokeilin käynnissä, että onnistuuko edes siinä). Olin taas korjannut painoa oikealle väärin siirtämällä lantiota taakse, kun olisi pitänyt siirtää eteen jotta paino olisi tullut oikealle. Nyt se jäi ulos vasemmalle, joka tietenkin tekee taivuttamisen oikealle mahdottomaksi, ja hankaloittaa massiivisessa määrin oikean laukan nostamista.

Mutta kun sain itseni oikeaan asentoon, niin ei jumalkone, mitä laukkaa sieltä tuli! Kaikki oli maailman helpointa, ja sain aikaan valehtelematta elämäni parhaimman laukannoston vielä nimenomaan siinä oikeassa laukassa! Ihan mielettömän hyvän tuntuista menoa! Pitkänähän me mentiin, mutta hevonen astui alleen ja kantoi itsensä kun tarkoitus oli myös laukassa taivutella sitä kaulaa. Vasen laukka taas oli ongelmallisempi, joskin siinäkin ongelma ratkesi kun en siirtänyt oikeaa jalkaa liian taakse ja katsonut alas käsiini.. Tästä piti ensin todellakin saada melko ravistava muistutus, kun tuijotan käsiäni ja ravi nopeutuu, puolipidätän, ja tökkäsen jalalla Reilummin et nostas ny ku äskenkin nostit niin lopputulemana oli elämäni toiseksi rankin rodeo :D Tämän jälkeen vasenkin laukka lähti sujumaan, joskin olin huomattavan arka käyttämään ulkopohjetta tämän jälkeen vasempaan laukassa ;)

Lopputulemana olen kyllä aivan järkyttävän tyytyväinen tuntiin ja siihen miten sain itseni toimimaan, lopputulemana tietenkin hyvin liikkuva, rento ja (pääosin) tyytyväinen hevonen. Nyt tuntuu taas siltä että saatan olla pääsemässä takaisin kartalle :)

2 kommenttia:

  1. Hahaa, vastavierailulla :) näitä on kiva lukea! Itsekin harkitsen jo johonkin ratsikoulun tunneille menoa ensi kevään ajaksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Teretulemast, ja kiitoksia :)

      Näin silmät auenneena, valitse kans hyvä talli hyvillä hevosilla ja hyvällä opetuksella, tai jos mahdollista niin korvaa vielä sana hyvä sanalla erinomainen ;) Sit oot hyvässä terässä, kun pikkukossia aletaan todenteolla ratsastamaan :)

      Poista