sunnuntai 12. tammikuuta 2014

Pitkästä aikaa hevose selässä, ja vielä kahdesti!

Lähinnä tallillakäymättömyydestä johtuva blogihiljaisuus voisi päättyä. Keskiviikon tunnilla Cyra, alun jälkeen ravipuomeja jotka nostettiin yksi kerrallaan ravikavaleteiksi. Muutaman viikon tauko näkyi ja ratsastin omalla tasollani huonosti, keskittyen lähinnä siihen että saan oikean käden pidettyä siellä missä pitikin. Rintarankaani en saanut missään vaiheessa kunnolla "auki" ja tuntuikin että istun jotenkin lysyssä koko ajan.

Cyraa oli alkuun hankala saada kunnolla liikkumaan ja olinkin ihan vinossa, mutta jotenkin siinä onnistuin auttavasti. Eteenratsastus jäi kuitenkin hieman päälle, lopputulemana tulin vähän liian kovaa ensimmäisille puomeille. Hyvin kuitenkin korjasin, ja sain ratsastettua muutaman erittäin hyvän, hyvätempoisen suoran linjan, jossa hevonen ravasi kavalettien yli ylöspäin eikä vain eteenpäin.

Eilen taas olin ratsastamassa kummitätini issikalla Hillellä. Menimme ilman satulaa hetken alkuun kentällä, ratsastin sitä kuulolle käynnissä ensin temponvaihteluin, jonka jälkeen taivuttelin hieman volteilla. Hille oli suoralla vähän vänkyrä ja olisi oikonut mielellään kulmiin, mutta korjasi hyvin kun kerroin että ihan oikeasti se ei nyt ole vaihtoehto. Muutenkin se oli hirmu hyvin tutkalla, reagoi mukavasti ja kulki hyvin, hommaa hankaloitti massiivisesti vain se, että kuski ja ratsu olivat totaalisen vinoja samaan suuntaan... Oikea käteni valui väkisinkin ristiin vasemmalle oikeassa kierroksessa, vaikka kuinka yritin sitä hallita.

Raviin siirtyessä kuitenkin koko paketti muuttui, ja mieleettömän hyvään suuntaan. Ravi oli (issikaksi) isoa, rentoa ja letkeää, enkä muista koskaan saaneeni ainakaan Hilleltä noin hyvin selkää ylös ja ylälinjaa pyöreäksi! Ravissa tein muutaman voltin, mutta pääasiallisesti keskityin pitämään ravin yhtä hienona, emmekä kentän kovuuden takia jatkaneet kovin kauaa. Käynnissä vielä taivuttelin kaulaa enemmän puolelta toiselle, ja lähdimme loppukävelemään teille ja poluille. Vaikka takamus onkin nyt toppahousuista huolimatta melko kipeä, voin olla kyllä hirmu tyytyväinen siihen, kuinka itse osasin korjata, ja kuinka hienosti tämä vanha pikkutamma putkutti menemään niin tosissaan!

Tässä vielä yksi kännykameralaatuinen räpsy kotimatkalta:

Lumisade alkoi just kun lopeteltiin kentällä.

2 kommenttia:

  1. Kertooko keskiviikon tuntisi samasta tapahtumasta kuin minunkin? http://heppajutut.blogspot.fi/2014/01/motivaatio-venyttelyyn-en-paase.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi hyvinkin olla :) Noin pitkälle taakse en kyllä kykene muistamaan kuka oli tuntikaverina, mutta päivä ainakin täsmäisi :D

      Poista