tiistai 9. huhtikuuta 2013

Tiistai 9.4. - Bad Riding

Rakas päiväkirja, tänään ratsastin Huonosti. Tigrulla ja hirmu kunnianhimoisena suunnitelmana jatkaa siitä mihin eilen jäätiin. No, tuolla asenteella kun lähtee, niin munillehan se menee. Tai reisille, niinkuin tänään kirjaimellisesti kävi.

T oli alkuun heti hirmu hyvä. Käveli nätisti puhdasta käyntiä isommallakin tuntumalla. Homma alkoi valumaan mönkään porttikulmassa. T vaan tuijotteli asioita, enkä saanut sitä keskittymään niin mitenkään siinä kohtaa. Vastakkaisella pitkällä sivulla T oli hyvä ja rento. Avoja yritin toteuttaa mutta en saanut samaa fiilistä kuin eilen, vaikka ulko-ohja olikin voltilla hyvin. Siinä vaiheessa kun olisi pitänyt lähteä avoilemaan, poni suoristui, ulko-ohjan tuki hukkui, ratsu juoksi alta ja istuin vinossa. Annoin pitkät ohjat että nollailtaisiin vähän. Sama toistui toiseen suuntaan, ja lopetinkin kesken. Jännittely jatkui porttipäädyssä edelleen. Pohkeenväistöt juostiin alta. poni säikähti ja otti lähdöt. Suutuin. Poni ei tämänkään jälkeen rentoutunut. Ylläri...

Palasin väistöihin, jossa taas juostiin alta. Jossain vaiheessa huomasin, että porttipäädyssä ei menty edes kulmaan. Voltti sinne, uudestaan kulmaan määrätietoisesti ja oho, ongelmat hävisi. Ratsu oli rennohko, ja kuunteli eikä juossut alta. Pitkä ohja hetkeksi taas ja mietintää. Pidensin hieman ohjaa, pyysin käyntiä, se tuli. Sitten ravia alas istuen, ei niin paljon liikkuvia osia. Suoristin oman istunnan: kannoin kädet, kannoin oman leuan, suoristin selän ja siirsin painon nivusilta istuinluille ja takapuolelle. Ohhoh. Ratsu nyökyssä, rentona ja kuunnellen. Väistöpätkä tuli hyvin eikä juostu alta. Kulma oli epämukava selkeästi ratsusta, mutta muuten ei hätää. Toiset väistöt ei ehkä ihan niin hyviä kuin ensimmäiset, mutta silti olin tyytyväinen, kun ratsu siirtyi pidätteellä ravista käyntiin. Äkkiä vaan portista ulos ja pitkälle peltolenkille. Onneksi hevonen tuntui edelleen rennolta myös käyntilenkillä, toivottavasti ei jäänyt traumoja kummallekaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti