lauantai 13. huhtikuuta 2013

Keskiviikko 10.4. - With the flow

Myöhässä mutta kuitenkin. Piuden tunnilla keskiviikkona Sally. Alkuun en ollut mitenkään kauhean innostunut asiasta viimeviikkoisen jälkeen tai edellispäivän totaalisen bad ridingin takia, mutta tunti meni kuitenkin kaikenkaikkiaan hirmu hyvin :) Gramaanit meillä oli tälläkin kertaa, ja tuntikaverina Nelsonin kanssa E.

Sally oli heti alusta hirmu hyvän tuntuinen, liikkui mielellään ja mukavasti. Luulen, että edelliskertaa huomattavasti lyhempi jalustin sai jalalleni paremman paikan satulassa ja sitä kautta sain itsenikin paremmin tasapainoon. Tehtiin ravissa ympyröitä ensin verrytellen, sitten päätyihin puomin yli tavoitteena tehdä tasainen ympyrä ja osua keskelle puomia. Alkuun toin Sallyn huonosti ihan mihin sattuu, mutta lopulta pääsin kääntämään ja suoristamaan oikeassa kohtaa. Suunnan vaihto ja ensin sama toiseen suuntaan, sen jälkeen jäätiin eri päätyihin ympyrälle tehtävänä laukannostot.

Tässä kohtaa, superhyvin menneestä alkutunnista huolimatta, alkoi vähän jännittämään. Kuten aiemminkin todettu, en ole oikein puhunut Sallyn kanssa samaa kieltä, ja jo käynnistä raviinsiirtymisissä on ollut hirmu massiivisia ongelmia; itse olen ollut jäykkä ja jäänyt puristamaan mikä on saanut Sallyn toimimaan kengurumaisesti eteenpäinmenon sijaan edestä ylöspäin. Lisätään tähän vielä se, että laukannostot ovat mulle usein hirmu ongelmallisia ja saan aikaan vaan kovempaa ravia, plus etten ole koko talvena pohjien takia päässyt laukkaamaan kovinkaan paljon.. Tähdet kuitenkin olivat oikeassa asennossa, ja laukka nousi heti pyynnöstä ilman mitään kommervenkkejä, hyppimisiä tai muutakaan, ja oli tasaista ja hyvää laukkaa mun askelilla. Pääsin myös ratsastamaan laukkaa jonkin verran, ja vaikka pari rikkoakin tuli, se ei kauheasti haitannut, kun enemmänkin oli tarkoitus tehdä niitä nostoja. Pääsin myös tekemään noston tai pari käynnistä, ja nekin olivat, vaikka isoja, niin ihan hyviä ja laukka pysyi rauhallisena. Toiseen suuntaan Sally oli kädelle huomattavasti raskaampi, ja jouduin tekemään enemmän töitä ravissa laukkojen välillä saadakseni sen kevyemmäksi kädelle.

Loppuraveissa Sally oli ihan superhyvä, venytti ihan tosissaan eteen-alas niin että selkä pyöristyi ja ylälinja "pullistui" ulos. Enpä muista koska viimeksi olisin saanut hevosen venyttämään noin hyvin. Kaiken lisäksi tää tapahtui vielä enemmän ohjalla kuin gramaanilla, jotain siis ainakin tuli tehtyä oikein! Ympyröitä näin molempiin suuntiin, käynnissä hetki samoin ja pitkät ohjat.

En voi olla mitään muuta kuin tyytyväinen. Ratsastin itse omalla tasollani hirveän hyvin, hevonen oli mukava ja kaikki sujui kuten pitikin. Vähän harmittaa että taukoa tulee työasioiden tähän kohtaan, mutta voihan sitä kysellä jos aikaa tulee, sekä Tigrulta että Piudelta josko väliin sittenkin mahtuisi. Vapun jälkeen alkaa taas normaalimpi elämä, toivon. Salikortti on kuitenkin voimassa 05-23, joten täyttä liikkumattomuutta ei työajoilla ainakaan kokonaan voi perustella ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti