sunnuntai 27. tammikuuta 2013

Sunnuntai 27.1.2013

Tänään oli nyt sit vihdoin se päivä, mistä on puhuttu vuosia. Nimittäin se, kun päästiin vihdoin kummitätini kanssa yhdessä maastoilemaan heidän tallilleen! Kummitädillä ratsuna puolikas oma issikkansa Hille, mulla lainaheppana vanha issikkatallin asiakashevonen Lopi. Sääkin oli mitä mainioin, pikkupakkasta sen verran että tilsoja ei tullut mutta ei liikaa, eikä tuulikaan metsäpoluilla juurikaan haitannut. Lopi oli erittäin mukava, tasa-askelinen ja muutenkin varmajalkainen ratsu, joka korvaansa lotkauttamatta kulki eteenpäin, oli vastassa sitten autoja, hiihtäjiä, metsätyökoneita, koiria taikka omalta tallilta vastaantulevia ratsukoita. Nämä oli Hoffen kanssa maastoillessa se aina Kaikkein Kamalin Asia ;) Ihanaa oli kyllä rentoilla ja höpötellä niitä näitä porukassa kun ratsu alla eteni hötkyämättä ja kytistämättä kaikissa tilanteissa ja askellajeissa rennosti eteenpäin.

Puolisentoista tuntia maastoilua siis kaikenkaikkiaan, mukana oli vielä yksi tallilainen karvaponinsa kanssa, ja sit lopuksi kierrettiin vielä pieni lisämutka kaksistaan. Ympäri Röykän metsiä, peltoja ja pikkuteitä mentiin neljässä eri askellajissa, pääsääntöisesti poluilla käynnissä ja autoteillä ravissa tai töltissä, mutta otettiin me muutama ihan reipas laukkapätkäkin. Nyt olis ollut kiva joku sports trackeri tai vastaava softa, niin saisi reissusta reitin ylös! Pitääkin tutkia, saako Sonyerkkaan moista... Hitsi että olinkin unohtanut, kuinka rentouttavaa ja päätä tyhjentävää kunnon vedet-valuu-silmistä -maastolaukka voikaan olla! Kotimatkalla, ja vieläkin kotona ihan hirveästi vaan hymyilyttää! 

Tässä vielä lenkinjälkeinen kuva varmasta maastomönkkäristäni. Jollain muulla hevosella sanoisin, että on tainnut joutua ihan ajattelemaankin kun pääkin on ihan hiessä, mutta tällä on vaan niin julmetun tiheä turkki, että vähemmästäkin lumessakahlaamisesta tulee päähän asti hiki! Ei paljon piikkisikaa kevyemmällä harjalla ollut tekoa tänään.




Ensi viikolla mahdollisesti uusitaan reissu jos saadaan taas Lopi lainaksi, ja jos vaan pääsee, niin saatetaan käydä Equstomilla asti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti