sunnuntai 24. maaliskuuta 2013

Lauantai 23.3. - Rentoilua ja maastoköpöttelyä.

Tigrun kanssa vähän rentoilun hakemista, melko nopea setti superkelissä. T oli tänäänkin vähän jännittynyt, mutta muutamaan edelliseen kertaan nähden ihan hirveän paljon rauhallisempi. Ajoittain ilmassa oli vähän kyttäilyn makua, mutta laskisin sen ehkä eniten työallergiaksi - on pal helpompaa pistellä menemään kuin ihan oikeasti taipua, ja Sieltä Ladon Takaa Voi Joku Kyllä Ihan Oikeasti Tulla ;) No, taivuttelua, eli ympyrää ja voltteja siis, ympyrällä vähän väistöjä ulos että sain ratsun pikkasen paremmin ulko-ohjalle ja pääsin relaamaan sisältä, ja voltteja tarpeen mukaan myös. Hyvin pääsi pidentämään ohjaa, ja vasen laukka nousi ok:sti kun kuski korjasi istuntavirheensä. Se myös kulki heti alusta asti ihan hirveän paljon paremmin kuin edellisillä kerroilla, ja jopa haki hieman peräänantoon, kun päästi sisäohjasta irti. Tämän jälkeen hetki kevyttä ravia, jossa Tigru venytti hyvin eteen-alas, ja kun tallikaveri oli lähdössä loppukävelyille peltojen ympäri, niin äkkiä pitkä ohja ja mukaan, kun poni tuntui hyvältä.

Hieman jotenkin valun oikealle siellä selässä. Tein tästä testin, menin hetken aikaa ilman jalustimia. Pysyin paremmin suorassa, ja luulen, että se mun vasemman kyljen kasassa oleminen edesauttaa asiaa. Nyt tarttis vaan saada siis se kylki suoraksi, ja paino tasaisemmin myös vasemmalle jalustimelle. Niin ne ongelmat vaihtuu, aiemmin paino oli pääosin vasemmalla, mutta nyt varmaan tuo jalkapöydän vamma aiheuttaa sen, että sitä painoa ei itse oikein halua sinne vasemman päkiän päälle laittaa. Ulkoapujen merkitys tuli tänäänki ilmi, jos falskaa, poni punkee menemään miten huvittaa ja kulkee pää taivaissa. Ulko-ohjan tuki auttaa siis siihen pyöreyteenkin. Onko kukaan koskaan kuullut tästä? ;)

Jännittyneisyyteen liittyen Tigrulle tulee tänään kraniosakraalihoitaja, ja menen illalla katsomaan tapahtumaa. Jännityksellä odotellaan mitä se tuo tullessaan, T kun on omistajansakin mielestä ollut huono ratsastaa nyt, ja jäykkyyttä on jossain. Illemmalla siis kommenttia siitä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti