maanantai 25. maaliskuuta 2013

Sunnuntai 24.3. - Kraniosakraaliterapiaa

Tigrulla eilen Kraniosakraalihoito näihin jumeihin liittyen. Itse olen aika avoin näille vaihtoehtohoitomuodoille, ne kun usein hoitavat syytä eikä pelkkää oiretta, kuten kiireinen länsimainen lääketiede tuppaa piikityksineen tekemään.

Kraniosakraalihoito on siis aivo- ja selkäydinnestekierron muokkaamista, näin mulle selitettiin. Nestekierron normaalin kulun estyminen voi aiheuttaa lihasjumeja, tai lihasjumi voi estää normaalin nesteikierron. Hoito itsessään näyttää siltä, että hoitaja vain pitää käsiä hoidettavan päällä, mutta kun tarkemmin katsoo, käsi liikkuu hieman. Tämä liike ei kuitenkaan ole hoitajan tekemää, vaan hoidettavan oma nestekierto aiheuttaa tämän liikkeen. Hoidettavat ovat usein hoitopäivänä loppupäivän ja hoidon jälkeen väsyneitä, seuraavana päivänä suositellaankin kävelyä vain maasta käsin. Joskus kuulemma hoidon jälkeen voi tulla jopa ontumaa, kun paikat aukeavat. Esimerkiksi täällä lisää hoidosta.

Itse en ole koskaan terapiaa aiemmin nähnyt, mutta edellisen vuokraponin kanssa mulla on siitä positiivisia kokemuksia, se ainakin oli paljon parempi monivammaisena ratsastaa hoidon jälkeen. Hämmentäväähän se oli, katsoa kun toinen pitää käsiä hevosen päällä eri paikoissa, mutta ainakin ratsun naaman ilmeistä se joltakin tuntui. Välillä se oli silmät puolitangossa pää lurpallaan, välillä ihan nenä kikkurassa eli selkeästi joku tuntui. Outouksia oli parissa kohtaa, hännän tyvi oli kuumempi kuin muu kroppa, mutta todennäköisesti hankauksesta johtuvaa. Vasemman lautasen päällä oli kovempi kohta, jonka minäkin huomasin. Sitä ei hoidossa vielä ihan auki saatu, katsellaan siis, mitä tapahtuu. Noin muuten mun mielestä ponin lihaksisto oli hoidettuna löysemmän ja rennomman oloinen, sääli ettei itse pääse sitä ensimmäisenä testaamaan, menen vasta torstaina. Tänään sillä on vapaapäivä, jollei omistajisto käy sitä taluttelemassa.

Innolla siis odotan torstaita (muunkin kuin lähestyvien pääsiäisvapaiden takia ;), että mitenkäs ponille kävi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti