sunnuntai 3. maaliskuuta 2013

Kertausta kuluneelta viikolta

Keskiviikko 
Piuden tunti Cyralla. Paluu normaaleihin toimiin. Kenttä oli liukas, ja etsittiin ravin tahtia ja omaa rentoutta. Itse olin superjäykkä ja suoritin huonosti - omat huolet ja salille ehtimättömyys näkyivät kyllä. Cyra tuntui koko ajan luisuvan alta ja oli kuin saippuapala. Muutamia hyviäkin hetkiä tuli, mutta en kyllä tuolle suoritukselle hirveästi aploodeeraisi.

Torstai
Tigrulla. Nopea säätilanmuutos, vettä satoi. Kentän viereisen ladon katolta tipahteli lunta, ja se putoamisen ääni säikytti kaikkia hevosia. Tigru oli ihan superjännittynyt ja teki muutamat lähdötkin. Tallikaveri jäi loppukävelemään seurahevoseksi kentälle, hyvä niin. Hyvä oli myös kun kentällä alkoi ryhmätunti, hevoskaverit selvästi helpottivat ratsun (ja ehkä kuskinkin..) jännitystä. Sen jälkeen Tigru liikkuikin ihan superhienosti, rentona ja pyöreänä. Kauheasti en sitten muuta vaatinutkaan, ja lopettelin aika pian ihan jo senkin takia, että tuntilaiset saivat paremmin tilaa.

Lauantai
Työpäivän jälkeen vielä tallille. Tigru kohtuullisen hyvä alusta, kunhan nyt käveli alta pois. Alkuun etsittiin siis ihan vaan mun käyntiä, josta tehtiin siirtyminen pyöreänä pieneen, mun raviin. Jos pää nousi ja kaahotus alkoi, palattiin alas etsimään rentoutta. Lievää kytistystä oli ilmassa, mutta sitä tapoin pienillä avo- ja väistöpätkillä eri suuntiin. Laukattiin myös, ihan pieniä pätkiä alkuun, ja kun ratsu malttoi laukata, mentiin pidempiäkin pätkiä laukkaa kerralla. Oikea laukka oli hyvää alusta asti, ja hevonen innoissaan menossa, joten pääsin tosiaan nostamaan laukkaa pelkällä sisäistuinluun ja -lonkan siirrolla eteenpäin. Vasen laukka oli taas alkuun ihan superhuonoa, ja myrskytuuli tuli tässä vaiheessa, niin tehtiin sen kanssa vähän vähemmän töitä. Nostoja ja pieniä pätkiä siis. Tigru alkoi tässä kohtaa olla melko liukas, ja kytisteli yhtä nurkkaa rikkoen laukan raville. Itse arkailin hetken, mutta lopulta paloi käpy ja totesin että siitä laukataan piste, tapahtui mitä vaan. Kyllä me sit laukattiinkin, eikä mitään tapahtunut. Loppuravit istuin enkä antanut kauhean pitkää ohjaa, kun tuuli tosiaan oli huima ja Tallinnan TV:ssä oli vähän kohinaa. Kevyt ratsastelu flunssaisena ei siis ihan toteutunut, melkeen puoltoista tuntia loppupeleissä palloiltiin kentällä. Työvoitto lähinnä itselleni silti, ja voin olla tyytyväinen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti