maanantai 23. syyskuuta 2013

2 x Piude

Ohoh, tämähän on jäänyt kokonaan julkaisematta, roikkui vaan luonnoksena..

Keskiviikon tunnilla ratsuna jälleen Cyra. C tuntui alusta asti mukavalta, ja sain ravin hyväksi heti. Se ei kuitenkaan riittänyt tai varsinaisesti ollut oleellista tänään, päivän harjoitus oli apujen käytöstä. Allekirjoittaneelle erittäin hankalaa -  ehdottomasti siis tarpeeseen! Tultiin muutama kerta viiden tötsän pujottelu ihan normaalisti asettaen ja taivuttaen. Tämän jälkeen tuli se vaikea osuus -  käännä ensin hevosen etuosa uuteen suuntaan, ja sitten ota takaosa mukaan niin että se ikäänkuin väistää muutaman askeleen, asetuksen ollessa kaarteen suuntaan. Tää oli mulle ensin ihan mahdoton asia ymmärtää ja sitä kautta toteuttaa, vaikka Piude parhaansa mukaan koitti selittää eri tavoilla ("ajattele vähän sulkuväistönomaisesti" "niinkuin pohkeenväistö, mutta vasta-asetuksella").

Sitkeästi vaan jotenkin päädyin tekemään siksak-väistöä tötsien ympäri kerta toisensa jälkeen.. Hetki seisoksissa kentällä ja sen jälkeen puoli kierrosta kevyttä ravia, niin joku bitti kääntyi oikeaan asentoon ja oho, sehän toimi :) Silti välillä päädyin tekemään väistöpätkiä, jos en kunnolla keskittynyt mitä seuraavaksi teen. Haastavaksi tämän teki vielä se, että kenttä on pienehkö, ja viiden tötsän välillä tuli aika kiire ensin asettaa, kääntää etuosa, väistättää takaosa, suoristaa, asettaa toiseen suuntaan jne. Onneksi kuitenkin sain pari kertaa tehtävän onnistumaan erinomaisesti, ja ravia ratsastettua muutenkin paljon paremmaksi. Sain taas pariin kertaan sellaisen superhyvän selkä nousee-tunteen :) Lopuksi mentiin vielä vähän laukkaa, jossa rävelsin niin että Cyra teki yhden ihan sikapotkun taakse.. Muuten laukkakin oli hyvää, nostot ja siirtymiset samoin. Se hullu sadekuurokin alkoi vasta kun tunti loppui ;)

Tänään aamupäivästä Piude tuli katsomaan Tigrua. Pikkuratsu oli huonolla tavalla jännittynyt, ja jäi todella helposti pohkeen taakse. Tämä erona maanantaihin - vaikka se kytisti, se kyllä kuunteli jalkaa hyvin. Tänään se vaan oli hidas jalalle ja muutenkin vähän vaisu. Satula pyöri, kuski oli vino ja kuskin ulkoavut vuoti. Tehtiin siis paljon kaarevia uria, voltteja, kahdeksikkoja ja muuta että saatiin T kuulolle ja pohkeen eteen. Ravissa se olikin jo hyvä, mutta laukka varsinkin vasemmalle - huh. Nostot oli semimahdottomia, varmasti osasyynä tässä valuva satula, mutta Piude myös sanoi, että vasen takajalka polkee alleen enemmän mitä oikea. Laukassa olikin valtava ero puolilla , vasenta nostaessa T suoristi kaulan, luimisti korvia ja ensisijaisesti vain kiihdytti ravia, oikealle laukka nousi helposti ja ratsukin pysyi paljon pyöreämpänä koko ajan.

Itse failasin alkutunnista olemalla jännittynyt ja vähän puskemalla eteenpäin, sekä yrittämällä vakauttaa käsiä jännittämällä niitä hartioista alkaen. Eihän se toiminut, ei... No, näistä on taas hyvä lähteä miettimään asioita eteenpäin, toivottavasti vain itse ehtisin tallile enemmän! Kuitenkin tästä jäi hyvä maku suuhun, vaikka pakko myöntää, että harmitti aika paljon, kun Tigru ei (tietenkään) ollut yhtä hyvä kuin maanantaina :D Muuttunut se on kyllä paljon siitä, kun Piude viimeksi oli meitä katsomassa. Toivottavasti saataisiin aikataulut piakkoin täsmäämään, niin päästäisiin hiomaan lisää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti