torstai 5. syyskuuta 2013

Kokoilun alkeet

Piuden tunti eilen, ratsuna Cyra. Alun kangertelun ja pilotin jalustin- ja käsivaikeuksien jälkeen homma alkoi ns. sujumaan, ja ai vitsi miten hieno pikkutamma mulla olikaan ratsuna!

Alkuun siis jotenkin säädin itselleni ihan erimittaiset jalustimet, enkä saanut oikeaa kättä olemaan valumatta ulkokaarteessa eteenpäin = ei tuntumaa. Yhdistettynä nämä kaksi, asetus vasemmalle oli ihan mahdoton. Jalustimen fiksaus ja pika-avuksi oikean jalustimen loppupää käteen niin oho - sehän kulki! Gramanit tulivat varsinkin alussa omien virheiden takia tarpeeseen, mutta noin kolmasosatuntia jälkeen ne löllyivät löysinä siinä mukana.

Jälleen kerran yllätyin aivan valtavasti tarvittavan tuntuman määrästä. Varsinkin alkuun se tuki kädellä mitä Cyra tarvitsi, ei todellakaan ollut ohjan paino eikä maitopurkki, vaan ehkä noin viisi maitopurkkia per räpylä Pikkuhiljaa se siitä nousi ja keveni, ja oli aivan törkeän hienon tuntuinen. Tehtävänä meillä oli kokoaminen ajatuksena ensin pienentää ravia muutamaksi askeleeksi, ja sitten koko ajan enemmän, lopulta sain aikaan erittäin hienoja koottuja raviaskelia pari kerrallaan! Enemmän olisi voinut vielä hioa sitä kootusta ravista "ulosratsastamista", nyt kävi herkästi niin että pieniä askeleita tuli vain paljon peräkkäin tai nousi laukka (ok, reagoi sentään eteen, kohinaa vain viestinnässä)

Ravipätkien jälkeen laukkailtiin vielä pätkät molempiin suuntiin. Ensin siis koottiin ravia, ja siitä tehtiin laukannostoja. Oikea laukka oli vaikeampi, meni helposti hiittaamiseksi, mutta muutama hyvä nostokin tuli. Vasemmalle nostot oli paljon helpompia, ja sain pari aivan törkyhyvää laukkapätkää. Piuden mukaan Cyra liikkui hirveän hyvin ja näytti älyttömän hienolta, ja siltä se kyllä selkään tuntuikin :) Kova draivi olisi tehdä, mutta ehkä tänään kuntosalille, kun on PT kerta varattu.


Cyra - jatketaanko jo hommia? Pari viikkoa sitten kaverin ratsuna, ihan itte kuvasin!

Parin viikon päästä onkin jo Hevoset Stadikalla! Katsotaan, josko sieltäkin kirjoittelisi jotain.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti