perjantai 22. helmikuuta 2013

Perjantai 22.2.2013

Tigrun kanssa kentällä tänääkin. T:llä oli takana muutaman päivän rokotusloma, ja hitto että se näkyi! Kerrankin pääsin päiväsaikaan liikenteeseen joten alkukäynnit kävin vielä suht rennolla hevosella käppäilemässä laitsojen ympäri, ja sit kentälle. 

Siellä olikin sit paljon jänniä asioita. Lantakärryt pelotti. Yksi kulma pelotti. Kentällä olevat linnut pelotti. Traktori pelotti niin paljon, että piti tehdä hätäpoistuma 180 astetta. Parit ekat säpsyilyt annoin olla koska virtaa oli, mutta ne muutamat paikaltarynnimiset otin kyllä aika kovaa kiinni. Olin antanut mahdollisuuden edetä rauhassa pidemmällä ohjalla, mutta koska siinä ei jaksettu keskittyä, niin tehtiin sitten töitä hetki hyvinkin saksalaisittain ja lyhyenä. 

Pikkuhiljaa T onneksi rentoutuikin. Käyntiä en jaksanut juurikaan edes etsiä, oli melko selvää, ettei sitä löytyisi ensimmäiseen pariin tuntiin. Ravissa tein ympyröitä, loivia kiemurauria, väistöpätkiä ja temponmuutoksia saadakseni ratsun ensin kuulolle ja keskittymään muhun eikä esimerkiksi niihin lantakottareihin, jotka ei varmasti koskaan aikaisemmin siinä kentänlaidalla ole olleet... T myös sen rokotusloman takia tuntui melko jäykältä jo liikkumaankin, joten harjoitteet sopivat hyvin siihen alunperin suunniteltujen keskiviikon väistötoistojen jälkeen. Pätkittäin saatiinkin hirmu hienoa ravia aikaan, ja pääsin antamaan hieman tilaa myös edestä sille laskea päätä ja rentoutua, kun ei tarvinnut olla skarppina koko ajan että koska se lähtee ja minne. 

Tässä kohtaa palattiin hetkeksi lähes alkutunnelmiin, kun kentälle tuli suokki kamalien kärryjen kanssa, mutta nyt taisi syy olla oikeasti se, että ääni kuului mutta mitään ei nähty. Vähän sitä jänniteltiin kuitenkin alkuun, ennenkuin palattiin taas normaaliin settiin. Hetki vielä ravissa lisäyksiä ja aavistus kokoamista sekä voltteja ympyrällä toisessa päädyssä, ennenkuin annoin pidempää ohjaa Tigrun venyttää ravissa. Ja hienosti se venyttikin eteen alas :) Ei mitään pöllöilyä tai sinkoilua, vaan nätisti avasi kaulaa ja venytti koko matkalta, kun oltiin ensin tehty töitä lyhyenä. Hetki erilaisia mutkauria näin, seis, kiitos ja alas selästä peltolenkille.

Alun pöllöilyistä huolimatta Tigru oli ihan super. Energiaa sillä on ihan valtavasti, ja ajoittain se kyllä kanavoi sen ihan kaikkeen muuhun kuin siihen mihin pitäisi. Jarrujen ja ohjauksen kadotessa välillä mystisesti en taas uskaltanut laukata kun pohja oli vähän liukas (ja koska oon hannari), tulis jo kevätkevätkevät niin päästäisiin tekemään töitä myös laukassa! Ei sillä, pitkä maastolenkkikin tekisi varmasti hyvää, ja joku kunnon pitkä laukkapätkä jolla se pääsisi päästelemään vähän höyryjä. Sen tarpeessa se tuntuu nyt kovasti olevan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti